…bij allergieën

Een allergie is een overdreven reactie van het immuunsysteem op een bepaald allergeen/stof. Door middel van kinesiologie kunnen we de klachten verlichten of zelfs laten verwijderen.

Soms weet u waarvoor u allergisch bent, maar soms ook niet. Het kunnen de pollen zijn, huisstof, E-nummers, misschien wel door een vaccinatie. Ik heb allerlei testbuisjes waarmee we kunnen uitzoeken wat uw lichaam triggert en wat zich uit in een reactie als jeuk, bultjes of een loopneus, niezen, tranende ogen ed.

 

Balanceren
We starten we met het balanceren van de zogenoemde basis 5. De basis 5 bestaat uit: ei-mix, calcium, vitamine c, vitamine b-complex, suiker. De basis 5 is zo essentieel voor het lichaam dat deze goed moet zijn voor er verder gebalanceerd kan worden. Grote kans dat door het balanceren van 1 of meerdere van de basis 5 al een hoop klachten verdwijnen!!

Soms is het verstandig om aan uw algehele belastbaarheid te werken. We krijgen niet altijd voldoende vitaminen en mineralen binnen en dmv kinesiologische testen kunnen we uitzoeken wat u ter ondersteuning tijdelijk nodig zou kunnen hebben. U kan ervoor kiezen om uw eten erop aan te passen zodat u extra vitaminen binnen krijgt of door tijdelijk te suppleren.

Het balanceren gebeurt dmv verschillende technieken, is gewoon over de kleding heen en is niet pijnlijk. Na het balanceren dient er rekening gehouden te worden met een vermijdingstijd / dieet van 25 uur. Zolang heeft het lichaam nodig om zich te ‘resetten’. In de vermijdingstijd mag u absoluut niet in aanraking komen met de behandelde stof, bijv een hele dag geen producten eten waar ei-mix in zit. Bij de eerste afspraak zoeken we uit waar er onbalansen zitten en maken we een plan van aanpak.  U weet dan gelijk hoeveel balansen u nodig hebt voor u aan uw ‘allergie’ (of wat er nog van over is) gaat werken.


Voor de balans is het verstandig te douchen, goed te eten zodat u na de balans niet gelijk hoeft na te denken wat u allemaal niet mag eten. Het is ook verstandig om tijdens de vermijdingstijd geen zwaar lichamelijk werk te verrichten.

Zelfherstellend vermogen
We werken aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het lichaam moet daarom ook opnieuw wennen aan de producten die gebalanceerd zijn. Bouw het product weer langzaam op zodat het lichaam voldoende de tijd krijgt om met het ‘nieuwe product’ om te gaan. Het geeft geen garantie dat uw ‘allergie’ na 25 uur weg is, maar in de meeste gevallen verdwijnen de ergste klachten. Soms direct en meestal na een aantal balansen.