fbpx

…bij allergieën

Word je gek van al die allergieën?

Al dat gejeuk bij jezelf of je kind? De ogen prikken, de neus is rood. En het geproest is niet van de lucht.

Continu ben je bezig met je allergie. Niet spontaan ergens kunnen gaan eten want je weet niet of er iets in zit waar je niet tegen kan. Je voelt je beperkt in je doen en laten. Altijd denkend, maar dan krijg ik misschien die hevige buikpijn…. Of dadelijk krijg ik uitslag en krab ik mij tot bloedens toe.

Steeds het weer in de gaten houden, kan je wel of niet buiten wandelen. Het wandelen op sombere regenachtige dagen is voor jouw allergie het prettigst maar je wilt ook zo graag in het zonnetje wandelen.

Met kinesiologie verminderen we de allergie door je lichaam weer in balans te brengen.

Hoe zou het voor je zijn als je geen last meer hebt van je allergie waardoor je weer (vrijwel) alles kan eten? Lekker op stap met je vriend(in)en een bioscoopje pakken en dan lekker uit eten? Hoe zou het voor je zijn als je weer lekker buiten kan wandelen zonder je tas met zakdoeken mee te nemen?

Een allergie is een overdreven reactie van het immuunsysteem op een bepaald allergeen/stof. Door middel van Kinesiologie kunnen we de klachten verlichten of zelfs laten verdwijnen.

Soms weet u waarvoor u allergisch bent, maar soms ook niet. Het kunnen de pollen zijn, huisstof, E-nummers, misschien wel door een vaccinatie. Ik heb allerlei testbuisjes waarmee we kunnen uitzoeken wat uw lichaam triggert en wat zich uit in een reactie als jeuk, bultjes of een loopneus, niezen, tranende ogen ed. U kunt ook eventueel zelf spullen / eten meenemen.

Balanceren
Het balanceren gebeurt dmv verschillende technieken, is gewoon over de kleding heen en is niet pijnlijk. Ik kijk op een holistische wijze naar een klacht. Dit betekent dat ik op zoek ga naar de oorzaak welke emotioneel, fysiek of door de stofwisseling veroorzaakt kan worden.

Bij de eerste afspraak zoeken we uit waar er in de basis van je lichaam een onbalans zit en maken we een plan van aanpak.  U weet dan gelijk hoeveel balansen u minimaal nodig hebt voor u aan uw ‘allergie’ (of wat er nog van over is) gaat werken.

Voor de balans is het verstandig te douchen en goed te eten en te drinken. Het is voor mij en voor de volgende (allergische) cliënten na u fijn als u een half uur voor de balans niet rookt en dat u geen parfum op heeft.  

Zelfherstellend vermogen
We werken aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Daarom beginnen we aan de basis van de allergie, de darmen. Het lichaam moet daarom ook opnieuw wennen aan de producten die gebalanceerd zijn. Het geeft geen garantie dat uw ‘allergie’ na 25 uur weg is, maar in de meeste gevallen verdwijnen de ergste klachten. Soms direct en meestal na een aantal balansen.

Indien u last heeft van een (noten)allergie waarvan u een anafylactische shock kan krijgen moet u in het bezit zijn van een epi-pen en bij iedere afspraak bij zich hebben. De behandelingen die ik geef betekent niet dat u bij een allergie met anaflactische shock weer bijv noten kunt gaan eten!