fbpx

… bij leerproblemen

Herken je dit?

Iedere dag maak je netjes je huiswerk. Je let goed op op school en je snapt het. Je hebt  heel goed geleerd maar op het moment van de toets ………… weet je het niet meer. Je kan niet laten zien dat je het hebt begrepen. Je rapport geeft aan dat het niet goed gaat, maar je snapt wel waar de stof om gaat!
Niks is zo vervelend en demotiverend voor  je kind.  Hierdoor wordt de stressfactor verhoogd waardoor het steeds moeilijker wordt om goed te presteren en wat negatieve gevolgen zou kunnen hebben. Bijv: ik kan het toch niet, het lukt toch niet waarom zou ik dan mijn best doen…

Wat zou het voor je kind betekenen als het geen last meer heeft van de stress van een toets! Je kind gaat vol vertrouwen naar school om de toets te maken. Komt met een rapport thuis waar hij trots op is! 

Dat gun je toch ieder kind!

We hebben een linker en een rechterhersenhelft.  Ze moeten met elkaar samenwerken, integreren, de hele dag door met alles wat we doen. Alles wat nieuw is, betekent stress! Met een beetje stress kunnen we wel omgaan maar als er dan ook nog de spontane toets, tijd, de juf/meester, straf, o.i.d bijkomt….. Gevolg is dat de hersenhelften niet meer goed kunnen samenwerken, er komt niet meer uit wat je erin hebt gestopt.

Meer zelfvertrouwen door LEAP
Bij Praktijk Terra maak ik gebruik van LEAP om de stressor van de bruggetjes af te halen. LEAP staat voor Leer Stimulerend Acupressuur Programma, ontwikkeld door Dr. Charles Krebs. Na een paar balansen kan je het verschil merken en kan het zelfvertrouwen weer gaan groeien!!