fbpx
Nieuws

Niet leuk! Ik heb zo’n jeuk!

niezen, snotneus, pollen, hooikoorts

Wat een heerlijke dagen hebben we gehad. Heb jij ook zo genoten van de warme voorjaarszon. Lekker weer naar buiten met blote armen en benen. Toch is het niet voor iedereen feest. Regelmatig tref ik mensen in mijn praktijk, die liever binnen blijven met dit mooie weer. “Het zonnetje gaat schijnen en ik zit onder de uitslag. Ik word onzeker van hoe het eruit ziet en daarbij zit ik constant te krabben omdat het zo jeukt.” vertelde iemand me laatst. En zo zijn er meer mensen.

Soms weet je wel waardoor het komt, iets in de voeding of door de zonnebrand, maar soms is het een groot raadsel. De ene dag is het er wel, de andere dag niet. Gisteren was het erger dan vandaag. Er is geen touw aan vast te knopen.

Bij de huisarts een allergietest gedaan maar daar kwam niks uit wat de jeuk zou kunnen veroorzaken. Je wordt geacht er mee te leren leven, maar de jeuk kan je niet even uitzetten! Sterker nog, pijn is het enige signaal wat de jeuk overtreft! Dat is de reden dat we vaak tot bloedens toe krabben. Als de hersenen het pijnsignaal ontvangen stopt het jeuksignaal. Dit omdat pijn levensbedreigend kan zijn.

Ben je op zoek naar een oplossing voor jouw jeuk? Maak dan een afspraak. Ik ga met jou op zoek naar de oorzaak van jouw jeuk/uitslag. Hiermee gaan we aan de slag zodat jouw jeuk verminderd of verdwijnt en jij ook lekker de zon in kan met blote armen en benen!