fbpx

Praktijk Terra

Praktijk Terra is in 2014 opgericht door Kitty van Leeuwen. Kitty is moeder van 2 dochters en heeft 14 jaar ervaring in de kinderopvang (0-4 jaar).

‘Mijn jongste dochter had vanaf haar geboorte last van een droge huid en kreeg met 2 maanden last van flinke eczeem. Na een heleboel zalfjes, hormoonzalf en meerdere bezoeken aan de dermatoloog, ben ik op internet gaan zoeken naar een alternatief voor met name de sterke hormoonzalf.

Op de website allergie-weg.nl las ik ervaringsverhalen over Kinesiologie. Dit moest ik proberen! Met mijn dochter ging het snel beter en ze is nu volledig van haar droge huid en eczeem af! En wat voor haar werkte, werkte ook voor mij! Na 33 jaar voedselallergie ben ik nu allergie vrij.

Op mijn werk, kwam ik regelmatig kinderen tegen met allergieën, buikkrampjes, problemen met slapen. Het begon te kriebelen, ik wilde deze kinderen van hun klachten af helpen. En zo begon ik in 2011 met de HBO opleiding Kinesiologie bij TOPKI. Ik heb de deelopleiding voeding afgerond en heb me ook gespecialiseerd in leerproblemen. Daarnaast haalde ik In 2014 mijn diploma HBO Westerse Medische Basiskennis bij Qing Bai.”

**Let op de balansen die ik geef VERVANGEN GEEN DOKTERSBEZOEK. We gaan op zoek naar de oorzaak van de klacht en werken aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Daarom zal ik altijd vragen of u ook bij een dokter bent geweest voor uw klacht(en).**

De naam Terra
Terra betekent letterlijk ‘aarde’. We hebben aarde nodig om te ‘aarden’. En als we niet goed geaard zijn kunnen wij niet goed functioneren. Als we niet goed functioneren kunnen er klachten ontstaan.

Bij bloesemremedies Nederland ontwikkeld door Bram Zaalberg (zie bloesemremedies) is er ook een bloesemremedie met de naam TERRA. Bij de uitleg van deze remedie staat: Ruimt eerst blokkades op en gaat daarna helpen met herstel. En deze omschrijving past wat mij betreft helemaal bij hoe ik Kinesiologie beleef. Ik vertaal naar u wat uw lichaam aangeeft wat de blokkades zijn (emotie, allergie, vitamines/mineralen, spieren). Door dat samen met u uit te puzzelen is de eerste stap naar herstel gezet. Tijdens de balans worden de puzzelstukjes weer op de juiste plek gelegd, geankerd en kunt u weer verder groeien!