fbpx
Nieuws

Thuiswerken

Thuiswerken

Thuiswerken

De vakantie zit er voor velen weer op en zijn weer aan het werk. In de auto stappen, naar je werk rijden, gezellig met je collega’s werken en praten zitten er voor velen er al tijden niet in. Er wordt verzocht om zoveel mogelijk thuis te werken. De meeste gaan als ze geluk hebben, naar een andere kamer, zetten hun computer aan en gaan aan het werk. Maar niet iedereen heeft dat geluk. Zij werken aan de keukentafel. Dan is dat vakantie gevoel gauw voorbij!

Het is in deze gekke tijden belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Het klinkt heel makkelijk maar als je thuis ook je werkplek is is dat heel lastig! Een cliënt vertelde mij dat ze iedere dag als ze klaar was met thuiswerken, de spullen opruimt , haar jas aan doet en naar buiten gaat. Weer of geen weer, ‘s morgens voor het werk en ‘s middags na het werk loopt ze eerst buiten een rondje. Dan heeft ze toch het gevoel dat ze naar haar werk gaat. Zo heeft ze speciaal wat werkspullen wat ze op tafel zet om te werken en wat ze ‘s avonds weer weghaalt. Het geeft haar het gevoel dat ze op haar werk zit.

Emotioneel gezien is thuiswerken zwaar. Je ziet geen mensen en je hebt geen kletspraatjes. Alleen functionele gesprekken. Daarom is het belangrijk om voor jezelf tijd vrij te maken. Dit kan op verschillende manieren. Zo kan je ‘lummeltijd’ voor jezelf maken. Maak tijd in je agenda vrij door doelbewust een kruis te zetten op een tijdstip. Zodat je ECHT tijd hebt voor jezelf. Of boek een massage. Ook een heerlijk moment voor jezelf. Maar even een serie kijken die jij leuk vind kan natuurlijk ook! Je neemt iets wat bij JOU past. Want wat voor de een buitenwandelen HET ontspanningsmoment is kan bij de ander tv kijken zijn.

Maar het allerbelangrijkste is toch wel bewegen. Blijf in beweging. Neem de trap ipv de lift als je boodschappen doet. Neem een tas mee met boodschappen doen ipv een kar. Ga op de fiets ipv de auto. Zorg dat je in beweging blijft. Dat is belangrijk voor een heleboel processen in je lichaam. Erik Scherder kan dat altijd heel goed uitleggen. Kijk eens dit filmpje van hem : Waarom krijg je stress van thuiszitten.

Doordat je dagelijks binnen zit krijg je ook minder vit D binnen. Dus als supplement zou ik zeker vit D aanraden. Let op, dit is een vetoplosbaar vitamine! Neem daarom geen tabletjes maar een capsule met vit D.

Veel plezier met thuiswerken!