fbpx

Voedselallergie Zoetermeer

Voedselallergie Zoetermeer

Een voedselallergie krijg je door het eten van bepaald voedsel. Voor iedereen is het verschillend hoe je reageert op welk voedsel.

Zo kan de een last hebben van jeuk, uitslag, galbulten en eczeem. Een ander krijgt weer last van een prikkelend gevoel in de mond, misselijkheid, buikpijn, braken en diarree of juist verstopping(obstipatie)

Via de huisarts kan je dan een allergie test doen om te kijken waarvoor je allergisch bent. Het hangt ervan af welke soort allergie je hebt. Je hebt bijv een plakproef, een priktest, een bloedtest of een eliminatie-provocatietest. Bij de laatste test ga je voedingsmiddelen elimineren uit je voeding in de hoop dat je  je dan beter gaat voelen. Dit is een langdurig proces.

In mijn praktijk werk ik ook met voedselallergieën. Ik begin te kijken bij je darmen. Hoe komt het dat je darmen niet goed reageren. Hebben je darmen hulp nodig van bijv een probiotica. Hoe komt het dat het immuunsysteem overdreven reageert op bepaalde voedingsmiddelen?

Door gebruik te maken van de spiertest kan ik op zoek naar de voedingsmiddelen waar jouw lichaam hinder van ondervindt.

Aan de hand van wat hier uitkomt maken we een plan van aanpak voor de komende 5 balansen. Daarna gaan we kijken naar  de eventuele overgebleven klachten en gaan we daarmee aan het werk.

Kinesiologie is voor iedereen, jong en oud, voor fysieke klachten of emotionele klachten. Kinesiologie werkt vanuit de holistische benadering. Dit betekent kijken naar de mens als geheel en niet naar de klacht alleen.

De focus ligt op het herstel van de balans van de cliënt. Dit doen we door te kijken naar de oorzaken van de verstoring, bijvoorbeeld een emotionele gebeurtenis, een intolerantie of een allergie.

Kinesiologie maakt gebruik van een spiertest, dus geen naalden op apparaten. De meeste zorgverzekeraars  vergoeden in het algemeen een gedeelte van de behandeling. Informeer hiervoor bij uw eigen zorgverzekeraar.

Wil jij je weer uitgerust voelen, weer lekker in je vel, gewoon jezelf kunnen zijn?

Maak dan nu direct een afspraak in mijn agenda!!!!!!

Laden...

Voedselallergie

Ik had een dochter die heel slecht at en niks wilde proeven (Voedselallergie)

“Toen kwam kitty met het idee om een keer naar praktijk terra te komen
Ik was in het begin een beetje lacherig vooral toen ze met een aardappel op haar buik moest liggen een half jaar later at mijn dochter aardappel en een aantal groentes
We waren zo blij met kitty
Maar ook heeft ze geholpen met de vreemde uitslag van de jongste.
Als we ergens tegen aan lopen weten we kitty te vinden voor hulp”