Werkwijze

Kinesiologie betekent letterlijk ‘de leer van de beweging’. We kijken op allerlei verschillende manieren naar het lichaam hoe het zich beweegt.
Door middel van allerlei verschillende technieken proberen we het lichaam weer in balans te brengen. En in balans zijn is voor ieder mens weer anders! Daarom staat ook DE MENS en niet de klacht centraal.

De basis techniek is Touch for Health van John F. Thie, waarbij je spieren kan testen. Al deze spieren staan in verbinding met de 12 meridianen.

Touch for Health werkt met een gezondheidsdriehoek die bestaat uit:
1. structuur- denk aan je vertillen, verkeerde houding
2. chemie- denk aan voeding, voldoende vitamine/ mineralen, opname probleem, allergie
3. emotie- zoals stress, overtuigingen, spanningen

Wanneer u hier een onbalans in heeft, heeft dat gevolgen op de gehele driehoek. Bijvoorbeeld je hoofdpijn kan veroorzaakt worden doordat een spier in je lichaam overbelast is, doordat je veel stress hebt of als je geen tijd hebt om voldoende groente/ fruit (vitamine) te eten. Dmv de spiertest kunnen we uitzoeken wat bij u de oorzaak/ onbalans is.

De balans bestaat uit het in balans brengen van de onbalans. Dit doe ik dmv verschillende correctie technieken die ik heb geleerd. De correcties zijn zachtaardig (acupressuur) en over de kleding heen.  Door de onbalans te herstellen verminderd de klacht of verdwijnt de klacht.

Kinesiologie maakt gebruik van informatie uit de acupunctuur, chiropraxie en voedingsleer. 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.